fbpx
Powerwriting.dk

Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget

Skriv_så_de_reagerer_300_skrivekursus_Bo_SkjoldborgBrug en dag på at udvikle din skrivestil og evne til at formidle dig fagligt, så det fænger. Skriv konkret, enkelt og nærværende, og lær at give dine tekster et personligt præg. Det gælder alle dine formidlingstekster – tilbud, artikler, e-mails, salgstekster, præsentationer, fagbøger, invitationer, nyhedsbreve, tekster til nettet mv.


Skriv dig på ventelisten – og få besked, når jeg åbner for tilmelding

Pris: 3.900 kr. (tre pladser er reserveret til studerende, kunstnere og ledige: 2.900 kr.). Tidligere kursister: 2.900 kr. Læs mere om det praktiske nedenfor

Læs evt. mere om tankerne bag ‘Skriv så de reagerer’ – kig i kapitlerne fra bogen

Skrivekurset er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser og refleksion i plenum og små grupper. Fokus ligger på formålet, dine modtagere, formen, sproget og skriveprocessen – og du får konkrete redskaber til at skrive markant bedre, mere levende og nærværende job-, salgs- og formidlingstekster.

Skrivekurset er koncentratet af en række skræddersyede forløb, der har tiltrukket mere end 5000 skrivere, bl.a. akademikere, selvstændige, HR-konsulenter, sagsbehandlere, webskribenter, sælgere, journalister, tekstforfattere, lærere, psykologer, filmfolk, kommunikationsfolk, studerende og andre, der gerne vil skrive med mere kraft og nærvær på jobbet.

Underviseren (Bo Skjoldborg) er en af landets stærkeste tekstforfattere og skriveundervisere med mindst 10.000 siders job- og formidlingstekster bag sig. Derudover har han skrevet godt 30 fagbøger, romaner og børnebøger.


“Mange tak for god og særdeles brugbar undervisning. Jeg glæder mig til at bruge løs af kursets mange staldtips.” (Mette Fjeldhagen, personalekonsulent — fra skræddersyet virksomhedskursus)

“Det blev klart for os, at vi kan få vores budskaber igennem uden de ord og floskler, som vi nogle gange kommer til at bruge – og det åbnede nye muligheder og gav os ny inspiration, for vi har før uden held prøvet at finde på alternativer. Det her kursus formåede at vise os, at det er muligt. Det er ikke nemt, men det kan godt lade sig gøre.” (Mette Bak Scheel, projektchef)

“Synd for alle, der ikke var med. Det var en super fornøjelse … Dit sprog bliver mere levende, og det vil også smitte af på dine tekster. Så hvad enten du går med en forfatter i maven, eller du trænger til ny inspiration (og hvem gør ikke det ind i mellem?) er der masser at hente på kurset.” (Hanne Meister, journalist)

“Det hele sagde mig noget. Jeg må sige, at det har åbnet op for mine muligheder for at sætte tekst til mine billeder. Jeg har også fået mod på at skrive, nu har jeg værktøjerne.” (Arne Gamst, fotograf)

***

Samlet vurdering af de tidligere kurser (1-5, hvor 5 er bedst):

Hvad synes du om kurset? 4,6

Vil du anbefale kurset videre til andre? 4,7

Læs flere anbefalinger af kurset


Hvad får jeg ud af skrivekurset?

Du får

  • værktøjer til at forstå- og skrive fra dine forskellige modtageres synsvinkel – så du får meget mere respons på dine job-, salgs- og formidlingstekster
  • redskaber til at komponere dine tekster, så de let kan skimmes (overskrifter, manchet, bullets mv.)
  • trænet din evne til at bruge konkret sprog, sprogbilleder, stærke verber, holdningsord mv.
  • effektiviseret din skriveproces, så du skriver mere og bedre
  • afprøvet hvordan velanbragte elementer af Den gode historie (beskrivelse, cases, situation, replikker, person mv.) kan formidle faglige og/eller komplekse budskaber
  • træning i at skrive til både sanserne og intellektet – så din modtager læser med øjnene på stilke.

Det lærer du

Først har vi fokus på formålet og dine modtagere – altså på din evne til at vinkle dine tekster i forhold til forskellige modtageres interesser og behov. Hvordan skriver du, så du opnår den ønskede adfærd hos din læser? Hvordan får du ham til at reagere og evt. handle?

Du lærer at målrette din skriftlige kommunikation bl.a. ved at definere en eller flere krystalklare personaer (eksempel-modtagere). Og ved at bruge Means-End-Chain-modellen.

Desuden får du værktøjer til at komponere din tekst effektivt og til skimlæsning, bl.a. vha. nyhedstrekanten, Hey-You-See-So, Den dialogiserende metode, resumé, underoverskrifter, punktopstilling og en præmis/vinkling/rød tråd.

Derefter går vi i dybden med dit skriftsprog og din sproglige stil. Du lærer at skrive til både sanserne, følelserne og intellektet – hvilket gør, at modtagerne har lettere ved at opleve, blive overbevist af- og huske dine budskaber. Du bliver introduceret til en række sproglige virkemidler som fx billedsprog (konkreter, sammenligninger, talesprog, faste vendinger mv.), holdningsord og bøjede navneord. Ligesom du får en støvsuger til stift kontorsprog.

Kort sagt lærer du at fange modtageren med stærke beskrivelser og præcise detaljer, hvad enten det drejer sig om beskrivelser af en ydelse, kompetence, vare, proces, hændelse, person, et forløb eller et miljø.

Til sidst får du redskaber til at optimere din skrivproces og skrive mere og bedre (flowskrivning). Så du undgår overspringshandlinger og med tiden kraftigt forøger dit antal af færdige gode tekster og ideer. Du får indblik i, hvordan du kan bruge kunstig intelligens (AI, ChatGPT mv.) til at idéudvikle, skrive og redigere – ligesom du lærer at benytte ingredienser fra Den gode historie (fx replikker/interview-citater, anekdoter og case-eksempler) til at illustrere et komplekst emne, lette omstændelige forklaringer eller bare give teksten liv, så læseren bliver ved … og ved med at læse.

Læs planen for skrivekurset


Det praktiske

Dato:
Skriv dig på ventelisten – og få besked, når jeg åbner for tilmelding

Pris:
3.900 kr.
(tre pladser er reserveret til studerende, kunstnere og ledige: 2.900 kr.). Tidligere kursister: 2.900 kr. Kursusprisen er rettet imod enkeltpersoner, der gerne vil have den samme professionelle oplevelse, som ellers primært er rettet imod virksomheder.

Tilmelding:

Betal med bankoverførsel: Efter din tilmelding modtager du en faktura og betaler kursusgebyret. Ved indbetaling oplys venligst fakturanummeret og dit navn, så jeg kan registrere din betaling korrekt.

Ønsker du en EAN-faktura, vil jeg bede dig skrive EAN-nummeret i formularen eller alternativt sende mig en mail: kontakt@powerwriting.dk (husk også at skrive kursusnavnet, antal deltagere og kontaktoplysninger.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe 29 80 34 62.

Forplejning:
Kaffe, te og en sandwich er inkluderet i prisen. Ønsker du andet, er du velkommen til at medbringe det.

Underviser:
Bo Skjoldborg Du får bogen ‘Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget’ på kurset.PS: Lyder det som et interessant kursus? Så vil det glæde mig meget, hvis du giver vennerne et tip: