fbpx
Powerwriting.dk

Skriv bedre tekster

SKRIV KONKRET, ENKELT OG NÆRVÆRENDE
STYRK RELATIONEN TIL DINE KUNDER, BRUGERE, KOLLEGER OG SAMARBEJDSPARTNERE
SKRIV MERE PRODUKTIVT (UNDGÅ OVERSPRING)

Brug en dag på at udvikle din og dine kollegers skrivestil og evne til at formidle jer fagligt, så det virker. Skriv konkret, enkelt og nærværende, så teksterne bliver lettere at forstå. Det gælder jeres interne og eksterne rapporteringer, artikler, e-mails, salgstekster, præsentationer, fagbøger, invitationer, tekster til nettet mv.

Se 140 anbefalinger af skrivekurserne

Læs evt. mere om tankerne bag – kig i kapitlerne fra bogen ‘Skriv så de reagerer’

Skrivekurset er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser og refleksion i plenum og små grupper. Fokus ligger på dine modtagere, tekstens opbygning, sproget og skriveprocessen, og I får konkrete redskaber til at skrive markant bedre, mere levende og nærværende formidlingstekster.

Skrivekurset er koncentratet af en række skræddersyede forløb, der har tiltrukket mere end 7000 skrivere, bl.a. konsulenter, rådgivere, sælgere, selvstændige, journalister, akademikere, forfattere, filmfolk, kommunikationsmedarbejdere og andre, der gerne vil skrive med mere kraft og nærvær på jobbet.


“Virkelig godt kursus, der gav mig mange aha-oplevelser. Det fungerede godt med konkrete øvelser og anvisningerne på, hvordan man selv kan arbejde videre med teorierne i sin daglige praksis. Vi kom virkelig omkring mange brugbare ting, effektivt og med glæde.”
(Marie-Louise Høeg, leder)

“Det var en god oplevelse at få konkretiseret den skriveproces, man sidder med til daglig … gav et godt indblik i det vigtige i tekstopbygning.” (Troels Haas, projektleder)

“Dejlig konkret. Teorien bliver hele tiden sat i spil med øvelser. Givende at få repeteret nogle gode værktøjer, som jeg ikke har brugt længe, fordi jeg har glemt dem!”
(Trine Petersen, formidlingskonsulent)

***

Samlet vurdering af de tidligere kurser (1-5, hvor 5 er bedst):

Hvad synes du om kurset? 4,6

Vil du anbefale kurset videre til andre? 4,7

Læs 140 anbefalinger af skrivekurserne


Hvad får du og dine kollger ud af skrivekurset?

I får

  • styrket jeres evne til at skrive fra modtagerens synsvinkel — så I får mere og bedre respons
  • redskaber til at komponere jeres tekster effektivt — så de kan skimmes, og modtageren bedre kan finde rundt
  • øvet jer i at skrive mere konkret, enkelt og venligt
  • træning i at skrive til både sanserne og intellektet — også når budskaberne er faglige og komplekse
  • en markant bedre skriveproces — så I skriver mere, bedre og udsætter mindre.

Det lærer du på en dag

Om formiddagen har vi først fokus på jeres egne tekster, som I har sendt til underviseren på forhånd. Derpå styrker vi din modtager-bevidsthed og evne til at vinkle dine tekster i forhold til forskellige modtageres interesser og behov. Hvordan skriver du, så du opnår den ønskede reaktion og evt. adfærd hos din læser? Hvordan hjælper du bedst din modtager, så han eller hun kan handle?
Du lærer at målrette din skriftlige kommunikation bl.a. ved at definere en eller flere krystalklare personaer (eksempel-modtagere). Og ved at bruge Means-End-Chain-modellen.

Desuden får du værktøjer til at komponere din tekst effektivt og til skimlæsning, bl.a. vha. nyhedstrekanten, Hey-You-See-So, Den dialogiserende metode, resumé, underoverskrifter, punktopstilling og en præmis/vinkling/rød tråd.

Om eftermiddagen fortsætter vi med tekstens kompositoriske byggeklodser. Derefter går vi i dybden med dit skriftsprog og din sproglige stil. Du lærer at skrive til både sanserne, følelserne og intellektet – hvilket gør, at modtagerne har lettere ved at opleve, blive overbevist af- og huske dine budskaber. Du bliver introduceret til en række sproglige virkemidler som fx konkret sprog, billedsprog, sammenligninger, talesprog, faste vendinger mv.), holdningsord og bøjede navneord. Ligesom du får en støvsuger til stift kontorsprog.

Kort sagt lærer du at styrke dine tekster med stærke beskrivelser og præcise detaljer, hvad enten det drejer sig om beskrivelser af en ydelse, kompetence, vare, proces, hændelse, person, et forløb eller et miljø.

Ud over sproget får du redskaber til at optimere din skrivproces og skrive mere og bedre (flowskrivning). Så du undgår overspringshandlinger og med tiden og øvelsen kraftigt forøger dit antal af færdige gode tekster og ideer. Endelig får du indblik i, hvordan du kan bruge ingredienser fra Den gode historie (fx replikker/interview-citater, anekdoter og case-eksempler) til at illustrere et komplekst emne, lette omstændelige forklaringer eller bare give teksten liv, så læseren bliver ved … og ved med at læse.

Læs et eksempel på en agenda –’Skriv bedre tekster’

Kurset kan selvfølgelig skræddersyes, så det passer til jeres formål og behov.


Det praktiske

Se priserne på kurserne

Bogen Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget indgår i kursusprisen for en dags kursus (for op til 20 deltagere).

Vil du bestille eller høre mere? Ring 29 80 34 62 – eller send mig en mail:  kontakt@powerwriting.dk Så skræddersyr vi et forløb, der passer til jer.


PS: Lyder det som et interessant kursus? Så vil det glæde mig meget, hvis du giver vennerne et tip: