fbpx
Powerwriting.dk

Hvordan lærer du (egentlig!) at skrive mere og bedre?

Hvordan ændrer du dårlige skrivevaner til gode skrivevaner?
Hvordan skærer du ned på dine overspringshandlinger?
Hvordan skaber du positive forandringer, bedre trivsel, nedbringer din stress … og så videre?

abe_skriver_1280

Dé spørgsmål bliver ved med at interessere mig – her 20 år efter, jeg for første gang samlede et veloplagt hold skrivere på Frederiksberg. Regnen piskede mod ruderne. Vi havde kaffe, te, citronmåne (den er jeg gået bort fra), kuglepenne, papir … og nogle få computere. Og alle deltagerne var kun fokuseret på én ting:

De ville lære at skrive mere og bedre!

Ligesom dig! Og dét har du mulighed for på det kommende 1-dages-kursus: ’Flowskrivning – Skriv effektivt, skriv med glæde’

BEMÆRK: Som noget nyt får du et helt lille læringsforløb i forbindelse med skrivekurset!
Hvorfor?

Du lærer mere og bedre af et forløb

Værsgo. Du får lige nogle tal fra en stor dansk virksomhed, der på et tidspunkt undersøgte, hvordan deres medarbejdere lærte nyt. Hvordan fik de ansatte styrket deres kompetencer og skabt forbedringer i deres arbejdsliv? Medarbejdernes – og din! – læring fordeler sig sådan:

Knap - gør som 4000, m klikher sort baggrund_620

20 % af din læring finder sted før kurset (din mentale forberedelse, refleksioner mv.)
10 % på selve kurset
70 % i den efterfølgende implementering (øvelse og afprøvning af skriveværktøjerne på konkrete opgaver ude i virkeligheden, repetition, opsamlinger mv.).

Nå. Men konklusionen er altså – ikke så overraskende – at du skal øve dig, hvis du vil lære noget (70 %). Plus forberede dig (20 %). Du skal altså helst skabe et forløb i din læringsproces. Der skal være noget både før, under og efter kurset – hvis du for alvor skal ændre dit skrivearbejde og dine tekster til det bedre.

Dén viden har jeg taget til mig …

Du får et læringsforløb sammen med skrivekurset

Og lige netop derfor tilbyder jeg dig som noget nyt et mini-forløb, når du deltager i kurset ‘Flowskrivning – Skriv effektivt, skriv med glæde’ Og i mine skrivekurser i det hele taget.

Før kurset …

får du tre refleksionsspørgsmål. Så du kan begynde at forberede dig mentalt på, hvad du helt præcis gerne vil lære. Som noget nyt mailer du mig dit svar. På den måde har du et vidne og dermed et positivt pres på situationen. Du skal aflevere noget, og det lærer du af.

Derudover får du før kurset tilsendt e-bogen ’Flowskrivning’ (den fysiske bog får du på kursusdagen). Du bliver bedt om at læse tre udvalgte kapitler. Og dét får dig til at reflektere endnu mere over din skrivning – og måske når du endda at lave et par øvelser fra bogen.

På kursusdagen …

får du en håndfuld af den væsentligste viden og ditto værktøjer, der findes i verden om at skrive mere og bedre (sådan er dét, jeg har som sagt afprøvet og justeret i 20 år og i forhold til flere tusinde skrivere).
Og din nye viden bliver hele tiden fulgt op af konkrete øvelser med refleksion enten i plenum eller i små grupper.

Øvelser, øvelser, øvelser.

Og dialogen både før og efter de enkelte øvelser er supervigtig! Så du kan få justeret din oplevelse her og nu i forhold til den virkelighed, der møder dig på dit job, efter kurset. Hvad er potentialet i metoden? Hvad gør jeg helt konkret, når jeg sidder med rapporten, artiklen eller webteksten på mandag?

Efter kurset …

Tja, også som noget nyt beder jeg dig sende en mail en måneds tid efter kurset. Både til mig og til de øvrige deltagere. Her beskriver du kort, hvilke værktøjer, du har nået at afprøve i mellemtiden. Og med hvilket resultat. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du kan eller vil være med her. Men det er et tilbud fra min side – i læringens og forankringens navn!

Derudover tager jeg det første skridt til, at dit hold opretter en skrivegruppe – enten live eller på nettet (e-mail). Så I har mulighed for at dele jeres erfaringer, udvikling og evt. også jeres udkast med nogle af de andre deltagere på holdet.

Endelig har du selvfølgelig altid mulighed for at tilkøbe skrivecoaching med mig (primært via mobil eller SKYPE).

Knap - gør som 4000, m klikher sort baggrund_620

Slut med kurser med for lidt læring

Kort sagt er det – hvis det står til mig – slut med det her scenarie: Du melder dig til et kursus … eller du er mere eller mindre tvangsindlagt til det på dit arbejde. Du deltager, synes det er rigtig fint. Og så sker der ligesom alligevel ikke noget bagefter.

Du gør, som du plejer. Ændrer ingenting.
Du skriver stadig for langsomt, omstændeligt, laver stadig overspringhandlinger, de samme fejl … og processen er stadig ret frustrerende og måske endda pinefuld.

Det er slut nu! Dét laver vi helt om på.

For du vil jo gerne lære at skrive mere og bedre! Kurset ’Flowskrivning – Skriv effektivt, skriv med glæde’ er en virkelig god start:

Tjek kurset ‘Flowskrivning’ (der får dig til at skrive mere og bedre)

Læs 131 anbefalinger af skrivekurserne.

Vil du skrive bedre lige nu?

Så Kig i bogen ’Flowskrivning’ – fx vha. 40 typiske skrivespørgsmål

Eller hør Charlotte Heje Haases interview med mig i ‘Forfatterhjørnet’ (bl.a. om at skrive fiktion, fællesskrivning og værdien af et moderat pres)

Vi ses derude 🙂

PS: Kunne du lide artiklen? Så del den gerne med vennerne:

About