fbpx
Powerwriting.dk

Sådan skrev Henrik …

SKRIV MERE OG BEDRE
SLIP DINE SELVSKABTE SKRIVEPLAGER – OG LAV EN PLAN!

mand_med_briller_skriver2

På et tidspunkt skrev Henrik til mig.

Vi var i gang med at planlægge det praktiske omkring et fælles skrivekursus. For at blive helt skarpe med hensyn til kursets udbytte for deltagerne skrev han til mig, hvad mit kursus ‘Flowskrivning – Skriv effektivt, skriv med glæde’ havde betydet for ham, da han gik på det for flere år siden.

Og måske genkender du nogle af Henriks udfordringer: Hvordan holder du fast i glæden, når du skal skrive? Hvordan minimerer du overspringshandlingerne? Hvordan skriver du mere og bedre, hvad enten det drejer sig om dine rapporteringer, faglige artikler, webtekster, ph.d.-afhandlinger, romaner … eller bare din strøm af e-mails, blogindlæg eller salgstekster?

Henrik, som er erhvervspsykolog, skrev:

“Mit arbejde handler om at gøre noget forståeligt – ofte noget, der er meget komplekst. Det elsker jeg, og det er jeg god til. Men stadig har jeg været, og er jeg, fanget af angsten for at skrive – og det er ikke min barnligt ubehjælpsomme håndskrift, der plager, nu skriver jeg aldrig noget i hånden. Det er angsten for andres bedømmelse og den usikkerhed, der blev grundlagt i de allertidligste skoleår. Og som har været der i mere end 50 år.”

(Ok, dén usikkerhed kender jeg godt, mildest talt.
Den fik mig til at skrive en hel bog om (besværet med) at skrive – ‘Flowskrivning’.
Henrik fortsætter:)

“Det gode er, at det har vist sig at være en selvskabt plage, en undskyldning og en ansvarsfralæggelse, for i virkeligheden er det at skrive i den her del af livet, noget der kommer helt af sig selv, Hver gang man slår forkert på tasten, kan man bare rette. Man kan ændre i sin tekst, til den bliver som man gerne vil have den. Nu er det måske i virkeligheden blevet så let at producere tekst, så arbejdet og sliddet mangler?

Jeg har fundet ud af, at jeg mangler noget disciplin, og jeg mangler at give den bedste del af min tid til min tekstproduktion. For tekster er jo noget, der bliver til via hårdt arbejde og en smule inspiration. Det siger alle håndbøger, der siger noget om at producere tekst (…) Jeg skriver den her tekst for at komme til klarhed over, at den eneste mulighed for frisættelse er, at jeg laver en plan for, hvordan mine mange ideer om tekster bliver til – og får startet produktionen. Indtil det sker, så må jeg gå rundt som en, der ikke er i stand til at komme i indgreb med min omverden, fordi jeg forhindrer mig selv i det.

For: I min høje alder har jeg fundet glæden ved at skrive. Jeg oplever ingen tvang eller angst for andres bedømmelse. Jeg følger mig befriet og glad, fordi jeg kan komme i dialog med omverdenen og høre, hvad deres synspunkter er på mine ideer. Angsten er afløst af en dyb og inderlig glæde og en stor skaberlyst – for første gang.”

Lær at skrive bedre med nyhedsbrevet

Sådan skrev Henrik. Mange tak for det!

Skal jeg opsummere og sætte hans tanker lidt i perspektiv … og det har jeg egentlig ikke så meget lyst til, for jeg nyder virkelig at læse Henriks rolige, præcise og afklarede tekst. Om hans bevægelse fra præstationsangst og plage til en inderlig (kreativ) glæde ved at skrive. Men altså, Henrik fremhæver i sin refleksion:

  • disciplinen – som han (og måske også du!) kæmper for at opbygge og holde fast i
  • værdien ved- og nødvendigheden af at lave en plan for din skrivning – en struktur, du følger, og som peger frem imod et mål, som du inderligt ønsker at nå
  • at du må prioritere din skrivetid – bl.a. fordi du skriver bedst, når du er frisk
  • din gradvise opøvelse af tålmodig og selvtilgivelse – gennem det at skrive; der gør, at usikkerheden efterhånden forsvinder, og du kan skrive frit
  • at du skaber en samtale med verden, når du skriver.

Sådan!
Nu er vi i fuld gang. Og meget mere følger, hvis du sku’ ha’ fået lyst til at deltage i Flowskrivning-kurset:

FLOWSKRIVNING – Skriv effektivt, skriv med glæde

Flowskrivning300_skrivekursus_Bo_SkjoldborgVil du skrive gode tekster hurtigere? Brug to dage på at udvikle din skriveproces, så du kommer til at skrive mere effektivt og med langt større glæde.

“Nonstop var åbenbaringen. Jeg opdagede, at min fantasi ikke havde forladt mig. Den var blot parkeret.”
Læs flere anbefalinger

Pris: 4.200 kr. for to hele dage (og 2.500 for studerende, ledige, kunstnere og tidligere kursister).

Og hvis du synes, det lyder dyrt, så luk lige øjnene og tænk på, hvad det egentlig koster dig (eller din arbejdsplads) at sidde et par dage, uger eller måneder uden at få skrevet (særlig meget) … både i form af spildtid, ærgrelse (selvbebrejdelse) og penge. Eller tænk på, at kursusprisen svarer nogenlunde til, hvad en god tekstforfatter tager for ét skærmbillede tekst … og det bliver din skriveproces ikke bedre af.

Læs om alle forårets skrivekurser

Vil du i gang med at skrive bedre lige nu?

Så er nyhedsbrevet et rigtig godt bud på dit første skridt. Tilmeld dig og få 10 e-mail-lektioner om at skrive bedre på jobbet + et stort uddrag af to populære skrivebøger. Kurset starter nu!

Få gratis skrivetips til dig og din virksomhed

Gør som over 4000 andre skrivere på jobbet:
Følg nyhedsbrevet og få viden, værktøjer og skrivetips — så du lærer at skrive mere produktivt, enkelt og nærværende.
+ Gratis uddrag af to populære skrivebøger lige nu.
Ja tak,jeg vil gerne have boguddragene og masser af skrivehjælp.

PS: Sagde artiklen dig noget? Så vil det glæde mig meget, hvis du deler den med vennerne eller andre interesserede:

About